VELFAC dagslyslegat

Lars Vilsgaard modtager VELFAC Dagslyslegat på15.000 kroner for sit forslag til et fossilmuseum på Mors, hvor dagslyset bruges til at fortælle om terrænets historie gennem de fossiler, som Mors er meget rig på.


"Museet starter dybt under jorden, hvor man oplever fossilerne i deres forhistoriske miljø, men oplyst af dagslys fra i dag via lysskakter fra overfladen. På museet rejser man op gennem lerlagene og den tid, de afspejler, for til sidst at komme ud i lyset," fortæller Lars Vilsgaard.
 

Dommerkommitien udtaler: "Lars’ afgangsprojekt repræsenterer i særlig grad et komplet projekt. Således demonstreres en frugtbar og afvekslende arbejdsmetode, der involverer generisk, konceptuel og betinget formgivning.
Med afgangsprojektet “Molermuseum på Nordmors” er der tale om et klassisk arkitekturprojekt med en udtalt værk-karakter. Projektet er stærkt forankret i sin kontekst og repræsenterer i sig selv parafrasen over det omkringliggende landskab. Der graves et hul i jorden, hvori museet fylder sig ud og folder sig ud. Projektet er rodfæstet i en stærk tektonisk forståelse".


Bedømmelseskomiteen i vest er nedsat af LYSnET gruppen og består af:
Ulla Toft Østergaard, Velfac
Hanne Tine Ring Hansen, Rambøll og Ålborg Universitet
Kätte Bønløkke,  Arkitektskolen Aarhus
 

 Del på Facebook